Breitling

Begagnade Breitling klockor och Breitling vintage är begärliga på andrahandsmarknaden. De finns i många olika varianter, mycket beroende på att Breitling låter sina kunder modifiera klockorna efter hur de vill ha dem. Exempelvis så finns ofta diamantbezeler som alternativ och många olika armband och spänne.
Loading....


En av Breitlings större innovationer är den automatiska kronografen. Uppfinningen presenterades på Baselmässan år 1969 och var en stor nyhet för hela klockindustrin. Den använde ett balanshjul och en mikrorotor för att dra upp urverket istället för den tidigare manuella uppdragningen.

Vintage Breitling Navitimer

Den första Breitling Navitimer klockan presenterades år 1952 (Breitling Navitimer 806) och ansågs snabbt vara den ultimata klockan för navigering. Som en effekt av detta har utseendet knappt förändats sedan dess. Klockan håller koll på flera grundläggande funktioner som används i ett flygplan.

Populära begagnade Breitling klockor

Populära serier på begagnatmarknaden gällande Breitling innefattar Navitimer, Aeromarine, Windriger och Bentleyserien. Navitimer har flera populära subkategorier såsom Cosmonaute, Olympus och Breitling Montbrillant. I Windrider serien så har Breitling Chronomat varit mest populär på andrahandsmarknaden men även Wings Automatic, CrossWind, HeadWind, Callisto och Blackbird är mycket populära. Professional serien innehåller Breitling Emergency, Aerospace, Hercules och H-serien. I Aeromarine serien så är Breitling M1, Seawolf, Superocean, Colt och Chrono Avenger mycket populära Breitling vintage klockor. Även de lite dyrare Breitling for Bentley klockorna är efterfrågade, de innefattar bland annat, Bentley 6.75, GT och Bentley LeMans.