TERM OF USE
Öppet köp i 14 dagar

Öppet köp i 14 dagar efter mottagen leverans gäller för alla köp i enighet med distanshandelslagen. Återbetalning sker inom 1-2 dagar efter godkänd varuretur. Mer information om ert returskydd via distanshandelslagen hittar ni hos Konsumentverket.Återförsäljargaranti i 6 månader

På alla klockor erbjuder vi 6 månaders återförsäljargaranti mot funktions- och materialfel. Utöver återförsäljargaranti så kan det för nyare objekt även finnas världsgaranti från tillverkaren, detta står då angivet i objektsbeksrivningen. De klockor vi erbjuder till försäljning har kontrollerats av oss före leverans. Vi kontrollerar alltid funktion, skick och autencitet.Funktionstestad & genomgången

Vi kontrollerar skick och autencitet på alla objekt. Samtliga klockor har funktionstestats och rengjorts och levereras med 6 månaders återförsäljargaranti. Vi verifierar även så långt det är möjligt med hjälp av tillverkarregister varans ursprung och historia. I objektsbeskrivningen för varje klocka framgår om och vilka delar som ev. ej är i original samt om och när:

  • senast kända service av urmakare är utfört
  • klockans urverk senats precisionstestats
  • fullständigt trycktest upp till objektets angivna vattenskyddsnivå utförts

Vattentäthet

En vintageklockas vattenskydd är individuellt och beror på flera faktorer, såsom ålder, skick, hur den använts och inte minst hur grundkonstruktionen ser ut. Vi utför inte trycktester på alla objekt, om detta är gjort står det tydligt noterat under “Skick”.
Generellt sett följer tätheten skicket, en dykarklocka som är ett år gammal och i gott skick kommer med stor sannolikhet att hålla vattnet ute, men för en tio år gammal oservad klocka är det mer osäkert.

UretVintage.se rekommenderar att man själv ombesörjer täthetskontroll och packningsbyte om man tänker bada / duscha med klockan, då täthet inte är kontrollerat på våra vintageklockor.Säker betalning

Ni kan välja att betala direkt med kort, direktbetalning eller bankgiro vid beställningstillfället alternativt efter att era varor levererats genom att välja faktura eller delbetalning. Ihop med våra samarbetspartners Handelsbanken, Collector och Worldpay garanterar vi att Era uppgifter behandlas på ett säkert och tryggt sätt. Vi reserverar oss mot felaktig prissättning i vår nätbutik samt ev. prisavvikelser utanför vår kontroll.

Kortbetalning

Paynova står för säkerheten vid köp med betalkort och inlösande bank är Svenska Handelsbanken. För köp med betalkort kommer, efter manuell kontroll, en bekräftelse på att beställningen är utförd att skickas till Er per e-post.

Vi accepterar följande betal/kreditkort:

Faktura - betala efter leverans

I samarbete med Collector Credit AB erbjuder vi fakturaköp på ordrar upp till 50 000 kr. När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller dela upp betalningen i mindre delar. Fakturan förfaller efter 14 dagar, och en aviavgift på 29 kronor tillkommer. Fakturan sänds postalt eller via e-post.

Du kan endast beställa till din folkbokföringsadress när du väljer faktura och du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. När du fått fakturan kan du välja att delbetala upp till 36 månader genom att betala in det lägsta belopp som är angivet på fakturan. Vid delbetalning tillkommer en ränta på 19,2 procent per år.

En mindre kreditprövning görs som i vissa fall vilket innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

För att se fullständiga villkor för Collectors faktura se länkarna nedan:
Allmänna villkor för faktura och delbetalning
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Återbetalning
Om du returnerat en vara som du betalar med faktura, har du ett tillgodohavande hos Collector. För återbetalning, v.g. kontakta Collector via contactcenter@collector.se eller ring 031 - 750 27 73.

Delbetalning - från 0% ränta

I samarbete med Collector Credit AB erbjuder vi delbetalning av ditt köp, upp till 50 000 kr. När du väljer detta betalsätt så kommer Collector att skicka fakturan till dig med förfallotid i slutet av månaden. De extra avgifter som tillkommer framgår av tabellen nedan samt i kassan när du väljer delbetalningskampanj. För att följa din delbetalningskampanj så behöver du betala det belopp som framgår på fakturan som skickas i mitten på varje månad.

En mindre kreditprövning görs som i vissa fall innebär kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

Delbetalningskampanjer
Kampanj 3 månader 12 månader 24 månader 36 månader
Ränta: 0 % 0 % 9,95 % 9,95 %
Betalningar: 3 st 12 st 24 st 36 st
Uppläggningsavgift: 95 kr 295 kr 295 kr 395 kr
Aviavgift: 29 kr 29 kr 29 kr 29 kr
Uppläggningsavgiften påförs första delbetalningsavin.

För att se fullständiga villkor för Collectors delbetalning se länkarna nedan:
Allmänna villkor för faktura och delbetalning
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

Återbetalning
Om du returnerat en vara som du betalar med delbetalning, har du ett tillgodohavande hos Collector. För återbetalning, v.g. kontakta Collector via contactcenter@collector.se eller ring 031 - 750 27 73.

Direktbetalning SHB, Swedbank, Nordea och SEB

Via Paynova så erbjuder vi alla kunder i Sverige med Internetbank hos någon av de största fyra bankerna möjligheten att betala via direktöverföring. För denna betalmetod så krävs det att man har ett konto hos en bank samt åtkomst till internetbanken via lösenord eller bankdosa.

Förskottsbetalning bankgiro

Vid beställning via bankgiro kommer, efter manuell kontroll, en bekräftelse på att ordern har godkänts och avvaktar bankgiroinsättning att skickas till er per Epost. Inbetalningsinformationen finns i er orderbekräftelse som skickas till er registrerade epostadress. Efter att er inbetalning registrerats skickas en ny bekräftelse på att er order bearbetas.Gratis helförsäkrad leverans

Vi samarbetar med FedEx, DHL samt svenska Posten för att kunna erbjuda så bra och säkra leveransvillkor som möjligt. Alla varor är försäkrade mot skada och förlust tills att varan levererats till Er adress. Alla försändelser aviseras per e-post mer spårningsinformation så att paketleveransen kan följas direkt då varan hämtats upp av kurir i vårt lager i Haag. För boende i Stockholmsområdet levereras varan dagtid av FedEx egna kurirer. I övriga landet ombesörjes leveransen av DHL alt. svenska Posten.Villkor & Policy

Returvillkor

Varorna får ej ha burits eller använts. Eventuell plombering utav klocka, tillbehör samt tillhörande dokumentation så som garanti- och äkthetsdokument får ej vara bruten för att skydda mot bedrägerier och kopiering utav certifikat, garanti- och/eller äkthetsbevis.
Varorna skall återlämnas i originalförpackning och det åligger kunden att ombesörja och bekosta eventuell återfrakt samt faktureringskostnader av utskickad vara. UretVintage.se löser inte ut paket mot postförskott.
Klockan skall återsändas alternativt återlämnas med rekommenderad leveransmetod. Vi rekommenderar att Ni försäkrar ev. försändelse.
Kontakta oss före retur för retur-id samt paketanvisningar.
Om Ni, mot all förmodan, mottager en skadad, icke välfungerande eller en vara som på annat sätt avviker från det som beställts, gäller fullt återköp i 14 dagar och det åligger Uret.se att ombesörja alla eventuella fraktkostnader.


Personuppgifts- och Anti-spam policy

Personuppgiftspolicy
Utlämnande av personuppgifter
Scandinavian Luxury Group delar inga personuppgifter kunden lämnar till sig till tredje part under såvida kunden inte uttryckligen gett sitt samtycke till detta i samband med att informationen lämnades.

Vad som avses med personuppgifter
Detta innefattar personuppgifter såsom, e-postadress adress, telefonnummer, varor eller tjänster ni köpt såväl som uppgifter som ert besök på vår site automatiskt medger, så som ip-adress, webläsarversion, operativsystem, webadress som dirigerade er till vår site, datum och tidpunkt etc.

Anti-SPAM policy
Scandinavian Luxury Group medverkar ej till att skicka sk. Spam. Som kund till oss kan ni få e-post rörande er order, betalning eller annan kommunikation ni initierad samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation. E-postutskick från tredje part eller rörande varor eller tjänster som ej är direkt relaterade till våran verksamhet förekommer ej.

Sker automatiskt utskick ska kunden kunna avregistrera sig från dessa enkelt via en länk i e-postmeddelandet.